print
Pestera Ursilor
natura
Chiscau, jud. Bihor

Este una dintre cele mai accesibile, cunoscute si frumoase pesteri din Romania. Aici se poate ajunge cu masina. Portiunea vizitabila este destul de mare, aproximativ 800 de metri, si se face in grupuri organizate, cu un ghid, care poarta vizitatorii prin fel si fel de galerii si sali cu formatiuni calcaroase foarte interesante, la o termperatura de 10 grade Celsius.

Biletul este 15 lei si pentru a face poze se mai platesc inca 15 lei.

Cascada Varciorog
natura trasee
Arieseni, jud. Alba

Este o frumoasa cadere de apa de 15 metri, decalarata rezervatie peisagistica. Aici se poate ajunge dupa un traseu de plimbare prin padure. Se intra cu masina pe drumul forestier care incepe din DN 75 (unde este montat un panou turistic) si apoi se lasa la capatul drumului forestier, dupa care se inainteaza cam 30 de minute pe jos. Plimbarea prin racoarea padurii va fi bine venita pe timp de vara.

Pestera (Ghetarul) Scarisoara
natura trasee
Garda de Sus, jud. Alba

Este cea mai mare pestera cu gheata din Romania, aflata la altitudinea de 1165 m. Mi s-a parut extraordinar sa merg vara intr-un loc in care sunt 0 grade si sa ma imbrac de parca ar fi iarna.

Aici recomand sa vii pe unul dintre cele 3 trasee de acces (cel mai scurt se parcurge in 1 ora jumatate si nu este foarte greu). Se poate ajunge si si pe drum forestier, dar cu o masina cu garda la sol mai ridicata.

Lacul Fantanele
distractie natura
Lacul Fantanele, jud. Cluj

Este o frumusete de lac, inconjurat de padurile muntilor Vladeasa, situat pe vechiul asezamant al localitatii Belis, care a fost mutat pe deal. Aici va puteti bucura de o plimbare cu barca cu motor si, in perioadele secetoase, puteti vedea ruinele vechii biserici in mijlocul lacului.

Aici se ajunge plecand din localitatea Gilau, de unde se parcurg parox. 40 km, trecand prin Somesul Rece si Marisel.

Cascada Pisoaia
natura
Vidra, jud. Alba

Cascada Pisoaia este o rezervatie peisagistica deosebit de frumoasa, este exact genul de loc in care poti sa-ti pui o patura pe iarba si sa stai sa admiri peisajul ore intregi.


Aici se ajunge destul de usor, dupa o plimbare de maxim 30 de minute care incepe de la panoul de la marginea drumului DJ 762, care arata 500 m pana la Cascada.

Cheile Turzii
distractie natura trasee
Cheia, jud. Cluj

Sunt o rezervatie naturala protejata, au o lungime de 2900 m, inaltimea peretilor au pana la 300 m, ceea ce e extrem de impresionant la fata locului, si prezinta un relief carstic deosebit: aproximativ 60 de pesteri de mici dimensiuni.

 

Cum ajungi: De la Turda se merge pe DN 75, se trece prin localitatea Mihai Viteazu, apoi se face dreapta spre Cheia. Se merge prin satul Cheia (drumul este bun) si se urmaresc indicatoarele spre Cheile Turzii. Se ajunge la o parcare, unde drumul asfaltat se termina, dar se poate continua cu masina pe un drum serpuit si pietruit cam de 1 - 1,5 km.

Cascada Sipote
natura
Salciua de Sus, jud. Alba

Este o cascada de travertin care se intinde pe aproximativ 1 km, cu mai multe cascade mai mici si doua mai mari.

Ultima cascada mai mare este vizibila pe partea dreapta a drumului DN75 de la Campeni la Turda, unde poti opri masina ca sa admiri caderea apei.