print
Biserica Evanghelica
biserici
Piata Huet nr.1, Sibiu

Una dintre cele mai impresionante cladiri din Sibiu, Biserice Evanghelica  "Sf. Maria" este dominata de turnul central, al doilea ca inaltime din Transilvania, dupa cel din Bistrita. Daca vreti sa va luati la intrecere cu raul de inaltime (cei care-l aveti) incumetati-va sa urcati scarile turnului. Veti vedea de ce spun asta. Privelistea de sus merita incercarea.

Casa calfelor
monumente si muzee
Piata Huet nr. 3, Sibiu

Prin casa a calfelor situata in afara granitelor Germaniei, Frantei si Elvetiei si gaseste aici, in Sibiu, in apropierea pasajului cu scari si Bisericii Evanghelice. O veti recunoaste dupa stalpul de lemn plin cu scule si cuie infipte in el.

Palatul Brukenthal
monumente si muzee
Piata Mare nr. 4-5, Sibiu

Fosta resedinta a baronului Samuel von Brukenthal a fost transforamata intr-unul dintre cele mai importante muzee de arta din Romania. 

Intrare: 12RON

Pasajul scarilor
monumente si muzee
Pasajul Scarilor, Sibiu

Pasajul scarilor face legatura dintre Orasul de Sus si Orasul de Josprin doua ramificatii de scari si arce care inconjoara zidurile cetatii din jurul Bisericii Evanghelice.

Podul Minciunilor
monumente si muzee
Piata Mica, Sibiu

Legenda spune ca acest pod scartaia de fiecare data cand cei care treceau spuneau o minciuna, amenintand sa se rupa daca minciuna era foarte mare. Acum puteti sa mergeti linistiti pe el, chiar daca spuneti minciuni. E greu de crezut ca asfaltul va reusi sa scoata un scartait cat de mic.

Turnul Sfatului
monumente si muzee
Piata Mare nr. 1, Sibiu

Daca in trecut a avut intrebuintari dintre cele mai diverse: inchisoare, muzeu, punct de observatie a incendiilor si depozit de cereale, astazi e gol, golut. Se poate urca pana in varf unde se gaseste un telescop prin care puteti admira orasul si spiona oamenii din piata contra unei sume modice de 50 bani.

Intrare: 2 RON

Zidul Cetatii
parcuri
Strada Cetatii, Sibiu

Zidul ce isi pastreaza aspectul din a doua jumatate a secolului al XV-lea poate fi admirat fie de pe strada Cetatii, fie din spatiul verde special amenajat de cealalta parte a sa. Daca alegeti varianta stradala, puteti sa vedeti mai bine cele 3 turnuri de aparare construite in stiluri diferite: Turnul Dulgherilor, Turnul Olarilor si Turnul Archebuzierilor.