print
Manastirea Namaiesti
biserici
Namaiesti, jud. Arges

Legenda spune ca aceasta manastire a fost construita de un cioban caruia i s-a aratat in somn Fecioara Maria. Aceasta i-a spus ca daca sapa in stanca pe care sta va gasi o icoana de-a Sa. Ciobanul a sapat, a gasit icoana si asa a aparut aceasta manastire sapata in stanca.

De sus aveti o panorama frumoasa asupra satului cu acelasi nume.

Mausoleul de la Mateias
monumente si muzee
Mateias, jud. Arges

Am vazut pana acum 4 mausolee, iar acesta a fost cel care m-a impresionat cel mai mult.

Micutul muzeul de la poalele pantei (intrare: 3RON, taxa foto 5RON) are o incapere care reproduce atmosfera de pe campul de lupta, iar mausoleul in forma de far are un osuar si 31 de cripte.

Pestera Dambovicioara
natura
Rucar - Bran, jud. Brasov

Noi ne-am invartit ceva pana am gasit locul in care se face la dreapta venind dinspre Bran. Nu ne venea sa credem ca putem sa intram cu masina pe un drum asa ingust marginit de stanci. Insa odata intrati, ne-a furat peisajul si-am uitat de orice altceva. Pestera e semnalizata de un banner, insa daca nu esti atent poti sa o ratezi foarte usor. Daca aveti noroc o sa gasiti copii de 10-12 ani pe post de ghizi care recita niste propozitii invatate de acasa. Unele cuvinte nici nu cred ca le inteleg, iar de pronuntat sigur nu le pronunta inteligibil, insa dau o nota autentica locului. Incercati sa le puneti intrebari nelegate de pestera ca sa vedeti diferenta :)

Intrare: 5RON

Ferma cu struti
distractie natura
Sirnea, jud. Brasov

Niste indicatoare simpatice, cu struti, te intampina la intrarea in Sirnea si-ti starnesc curiozitatea. La un moment dat dispar si nu mai stii incotro sa o iei pentru a ajunge la Ferma cu struti. Noroc cu localnicii, care sunt foarte saritori. Odata ajunsi, o sa gasiti pe langa 2-3 struti si caprioare si o terasa-restaurant pe care puteti sa serviti o cafea.

Casa Vamii
monumente si muzee
Bran, jud. Brasov

Nu stiu cata lume stie ca mobila care exista in Castelul Bran inainte de retrocedare a fost mutata in Casa Vamii. Patul de baldachin, jiltul, divanul, dormitorul Reginei Maria, toate le gasiti in acest muzeu. Nu va asteptati sa arate la fel de spectaculos pe cat aratau in castel, insa merita sa le (re)vedeti. 

In octombrie 2009 intrarea era 8RON

Castelul Bran
monumente si muzee
Bran, jud. Brasov

Daca vreti sa aflati tot felul de povesti cu vampiri, strigoi, varcolaci, usturoi si multe alte asemenea, puteti sa vizitati Castelul Bran. Nu mai pastreaza nimic din atmosfera dinaintea retrocedarii, insa daca nu ati avut ocazia sa-l vedeti pana acum s-ar putea sa-l gasiti interesant.

Intrare: 20RON