print
Vulcanii Noroiosi
natura
Scortoasa, jud. Buzau

In apropiere de Scortoasa sunt doua zone in care puteti vedea fenomenul vulcanilor noroiosi: Paclele Mici si Paclele Mari.

Intrare Paclele Mari: 4RON

La iesirea din zona amenajata pentru vizitarea vulcanilor noroiosi de la Paclele Mari, trecand strada, gasiti un vin fiert foarte bun.

Tabara de sculptura de la Magura
distractie natura
Magura, jud. Buzau

Pe dealurile de langa Manastirea Ciolanu sunt raspandite sculpturi realizate in cadrul taberei anuale de sculptura care se tine de multa vreme la Magura.

E placut sa te plimbi printre ele, sa le admiri, sa stai pe iarba si sa te bucuri de aerul curat.

Schitul cetatuie
biserici trasee
Magura, jud. Buzau

In tabara de sculptura de la Magura o sa vedeti in indicator spre Schitul La Cetatuie care spune ca ajungeti acolo dupa o plimbare de 30 de minute.

Am incercat de doua ori sa ajung la schit, dar mereu am sfarsit ratacita prin padure.

Manastirea Ciolanu
biserici
Magura, jud. Buzau

La capatul comunei Magura faceti stanga, mergeti 7 kilometri printr-o padure deasa si salbatica si veti da de Manastirea Ciolanu. Veti vedea trei turle pierdute printre fagii si stejarii dintr-o mare poiana, situata chiar pe varful Dealului Ciolanu, unul dintre cei mai importanti din Subcarpatii Curburii sau din Subcarpatii Buzaului. Pe langa cadrul natural in care este amplasata, manastirea merita vizitata si pentru pictura interioara splendida.

Conacul Bellu
monumente si muzee
Urlati, jud. Prahova

Pentru a ajunge la conac, urci cu masina pe un deal pana vezi niste ziduri albe, impunatoare. Iti dai seama imediat ca acolo trebuie sa se ascunda conacul, iar ca sa ajungi la el mai trebuie sa urci, prin padure, vreo 5 minute, pe o poteca pietruita.

Din ansamblul original s-au mai pastrat doar cateva constructii, dintre care doar casa mica se poate vizita.

Vestea buna e ca, spre deosebire de alte muzee cum e Mogosoaia, unde au fost aduse exponate din diverse parti, aici se pastreaza mobila si obiectele decorative folosite candva de familia Bellu.

Biletul de intrare e 8 RON, iar muzeul se poate vizita de marti pana duminica intre orele 9-17.