print
Biserica Sf. Nicolae - Mihai Voda
biserici
Bucuresti, jud. Bucuresti

Biserica a fost construita in 1591 de Mihai Viteaza si a reusit sa scape de buldozarele lui Ceausesc. A fost translatata pe sine la vreo 300 de metri fata de locul unde fusese construita initial, iar zidul exterior si anexele au fost distruse.

Acum o gasiti aproape de Splaiul Independentei, ascunsa printre blocuri inalte, cocotata pe o platforma de beton. 

Biserica Sf. Apostoli
biserici
Bucuresti, jud. Bucuresti

Este una dintre acele biserici care au scapat din calea lui Ceausescu atunci cand a construit Centrul Civic. A fost construita in secolul al XVII-lea, iar in 1715 Serban Cantacuzino i-a adaugat clopotnita.

Biserica Bucur
biserici
Bucuresti, jud. Bucuresti

Candva, statea pe acelasi deal cu Manastirea Radu-Voda. Asta pana cand a venit Ceausescu cu ideile lui si a taiat dealul in doua pentru a construi o strada si blocuri in jur.

Pe mine m-a impresionat cel mai mult dintre bisericile vazute in zona. E micuta, alba, cu cupola in forma de ciuperca si sade curajoasa intre doua blocuri muuulte mai mari ca ea.

Biserica Radu Voda
biserici
Bucuresti, jud. Bucuresti

Se spunea intr-o vreme ca aceasta Biserica, cu cele 8342 de proprietati ale sale, este cea mai bogata din tara. 

O gasiti destul de aproape de Piata Unirii, la 10 minute de mers pe jos.

Patriarhia
biserici
Bucuresti, jud. Bucuresti

La capatul unei alei pietruite in panta (Aleea Dealul Mitropoliei) se gaseste Patriarhia - sediul Bisericii Ortodoxe Romane.

Manastirea Antim
biserici
Bucuresti, jud. Bucuresti

In 1713, Mitropolitul Antim Ivireanul  se hotaraste sa cladeasca o manastire, pe locul unde era o veche biserica de lemn  cu hramul Sfantul Nicolae. Se foloseste de intreaga sa avere si de darurile primite de la altii astfel incat, doi ani mai tarziu constructia e finalizata.

Gasiti aceasta Manastire aproape de Piata Constitutiei.

Palatul Parlamentului (Casa Poporului)
monumente si muzee
Bucuresti, jud. Bucuresti

A doua cladire administrativa din lume ca marime, Palatul Parlamentului are 12 etaje si 8 niveluri subterane. De vizitat puteti vizita cu ghid o zona limitata care cuprinde 10 incaperi.

Tururile au loc zilnic intre 10 si 16 si costa 25RON de persoana.