print
Podul lui Dumnezeu
natura
Ponoarele, jud. Mehedinti

In lume exista 3 poduri naturale si acesta este unul dintre ele. Daca treci cu masina peste el nici n-ai banui ca este altceva decat un pod obisnuit, dar indicatoarele iti atrag atentia ca este un fenoment natural. Trebuie sa urci panta de langa pod ca sa il admiri in adevarata lui splendoare.

Pestera Ponoare
natura
Ponoarele, jud. Mehedinti

Legenda spune ca aici traia Necuratul, iar Dumnezeu, dand ascultare rugamintilor oamenilor a lovit tavanul care s-a prabusit peste intrare. Insa Necuratul a reusit sa scape nevatamat iesind pe cealalta intrare in pestera.

Cert e ca in ziua de azi pestera este un loc foarte bun pentru a te ascunde de caldura de afara. Aveti grija la noroi daca a plouat recent si nu va uitati lanterna acasa. O sa aveti nevoie de ea daca vreti sa inaintati.

Biserica de langa podul lui Dumnezeu
biserici
Ponoarele, jud. Mehedinti

Biserica este construita pentru a anula un blestem aruncat de calugarul Nicodim in 1370 si anume: "in apele din zona sa nu mai fie nici o vietate".

Foarte aproape de Podul lui Dumnezeu, cel mai bine o puteti admira dupa ce urcati panta de langa pod.

Parcul National Domogled - Valea Cernei
natura trasee
Valea Cernei, jud. Caras-Severin

Paduri de fag, stanci calcaroase, canioane si catune ici si colo - cam asa se prezinta traseul pe care l-am parcurs pe patru roti. A fost un road trip de weekend pe care vi-l recomand calduros.

Drumul a fost in general bun, mai putin portiunea care duce catre Cerna Sat si Cheile Corcoaiei, insa peisajul din acea zona a meritat din plin toate gropile si praful inhalat.

Cheile Corcoaiei
natura
Cerna Sat, jud. Gorj

Legenda spune ca Iovan Iorgovan, un tanar curajos, a infruntat un balaur cu sapte capete care teroriza oamenii locului. Ultima lupta dintre cei doi s-a dat acolo unde astazi sunt Cheile Corcoaiei care au aparut atunci cand Iovan a spintecat stanca pentru a gasi balaurul.

Cert este ca aceste chei sunt cele mai spectaculoase pe care le-am vazut pana acum in tara si strainatate, iar daca vreti sa le cercetati de aproape ar trebui sa aveti grija cu ce va incaltati.

Strandul 7 izvoare
distractie
Baile Herculane, jud. Caras-Severin

La 5 km de Baile Herculane se gaseste acest strand de dimensiuni olimpice, cu apa termala.

Drumul din Herculane pana la strand e plin de masini parcate pe margine si langa ele corturi puse intre sosea si hau.

Intrare (august 2010): 10RON pt adulti.

Hotel Roman - baile romane
monumente si muzee
Baile Herculane, jud. Caras-Severin

La hotel Roman, care era gloria statiunii in vremurile vechi, se afla baile romane. Cand am ajuns acolo, am cerut sa le vedem si receptionera mi-a spus suav ca ghidul nu e si ne-a indrumat spre doua incaperi neluminate, incarcate de istorie (istorie despre care am aflat lucruri din carti si de pe net).

Baile termale
distractie
Baile Herculane, jud. Caras-Severin

Ajunsi la Baile Herculane va puteti relaxa in piscina cu apa termala sau, daca preferati un cadru natural puteti face baie in izvoarele termale neacoperite din munte.

Manastirea Sf. Ana
biserici
Orsova, jud. Mehedinti

Ca sa ajungi la Manastirea Sf. Ana trebuie sa urci dealul Mosului, insa efortul iti va fi rasplatit din plin.

Manastirea a fost ctitorita de ziaristul interbelic Pamfil Seicaru pe locul in care a scapat cu viata in primul Razboi Mondial dupa explozia unui obuz.

In prezent este o manastire de maici extrem de pitoreasca, cu multe flori, spatii verzi si o panorama superba asupra Dunarii si malului sarbesc.