print
Muzeul Nicolae Grigorescu
monumente si muzee
B-dul Carol I nr. 166, Campina, jud. Prahova

Daca la Castelul Iuliei Hasdeu am intalnit o mana de vizitatori, la Muzeul lui Grigorescu batea vantul. E drept, nu e la fel de spectaculos, iar gazda va va repeta mecanic: "Va poftim in urmatoarea incapere care este sufrageria(de exemplu)". Insa, daca aveti rabdare sa cititi explicatiile din fiecare camera veti intra, oarecum, in atmosfera de pe vremuri si veti ajunge sa-l cunoasteti putin mai bine pe Grigorescu - omul.

Intrare: 8 RON

Castelul Iulia Hasdeu
monumente si muzee
B-dul Carol I nr. 199, Campina, jud. Prahova

Povestea e simpla: Iulia, o copila supradotata, s-a stins inainte de vreme, la doar 18 ani. Tatal ei, binecunoscutul scriitor si filolog al acelor vremuri Bogdan Petriceicu Hasdeu a construit acest mausoleu - castel in amintirea ei, zica-se comunicand cu fiica lui decedata prin sedinte de spiritism. Muzeul ilustreaza foarte bine povestea prin obiecte si tablouri ce au apartinut familiei Hasdeu, iar in incaperea centrala veti fi intampinati de o statuie a lui Iisus pe care e imposibil sa nu o observati. Mai multe nu va spun, mergeti si convingeti-va. Merita.

Intrare: 8 RON

Muzeul Cinegetic
monumente si muzee
Posada, jud. Prahova

Nu recomand sa intre in acest muzeu celor care au tendinta sa poarte de grija oricarei vietati de pe lumea asta, nici celor care militeaza pentru protectia animalelor. Altfel, cornele de cerb, craniile de urs si celelalte trofee expuse in Muzeul Cinegetic sunt spectaculoase. La fel si diferitele animale impaiate: ursi, cerbi, mistreti, caprioare, pisici salbatice, etc.

Manastirea Sinaia
biserici
Sinaia, jud. Prahova

De la gara, aveti ceva de urcat pana la Manastirea Sinaia situata in apropierea Palatului Peles. Nici foarte mica, nici foarte mare, iti lasa impresia ca a fost ieri scoasa din cutie atat e de bine intretinuta. Exista si un muzeu, insa din septembrie pana in mai puteti sa-l vizitati doar daca veniti intr-un grup mai mare de 20 de persoane si anuntati dinainte.
Castelul Peles + Pelisor
monumente si muzee
Sinaia, jud. Prahova

E greu de crezut ca, odata ajuns in Sinaia, nu o sa dai cu ochii si de Castelul Peles. O constructie mai degraba delicata, decat impunatoare, Pelesul este la fel de frumos in interior cat si pe exterior. Pretul biletelor e cam piperat (20RON parterul, 70RON tur complet), insa merita vazute macar incaperile de la primul nivel. Pelisor puteti sa-l vizitati doar daca veniti in grup mai mare si faceti rezervare dinainte.